sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kyynärsauvoihin pehmuste

Se, joka paljon käyttää kyynärsauvoja, tietää, miten paljon homma käy käsien päälle. Tässä on linkki toiseen blogiini, jossa kerron omista kyynärsauvojen pehmusteista. Jos sinulla on sama ongelma ja toivot siihen ratkaisua, ota yhteyttä. Voin tehdä sinullekin. Auttaa arjessa!
http://pellavasydanjamervi.blogspot.com/2012/01/suutarin-lapset-on-ilman-kenkia-vihdoin.html

Huomenna lähden Tyksiin ja tiistaina on leikkaus. Saas nähdä, voinko kirjoittaa kuulumisia sairaalasta....
Mervi

torstai 19. tammikuuta 2012

Särkylääkkeistä




Käytän voimakkaita särkylääkkeitä. Muistan joskus teini-iässä aloittaessani säännöllisen lääkkeiden syömisen ajatelleeni, että en varmaan elä viisikymppiseksi munuaisten lakattua toimimasta. No, nyt olen ylikin viidenkymmenen, eikä siinä suhteessa vielä liene huolta?

Tuolloin, aloittaessani "käytön" söin Inmetsiniä. Muistan sen ihanan tunteen, kun lääke alkoi vaikuttaa ja särky katosi. Nyt sellaiseen en enää pääse. (Ihan niinkuin jotain huumetrippikuvausta) Tällä hetkellä käytössä on Tramal retard 100 mg kolmasti päivässä ja Voltaren retard 75 mg kaksi-kolme kertaa päivässä. Tämä on yliannostusta, tiedän. Voltarenin suurin päivittäinen määrä on 150 mg, mutta kun sillä ei pärjää. Toivottavasti tähän tulee korjaus! Juuri tulehduskipulääkkeiden käyttö kuulemma käy munuaisten päälle. Maanantaina otetussa verikokeessa tämä arvo oli kuitenkin hyvä.


Ehkä ikävintä nykyisessä lääkityksessä on vieroitusoireet. Menin kerran kipupoliklinikalle toiveena päästä tuosta Tramalista eroon, mutta lopputulos oli, että lähdin sieltä kädessäni resepti kaksinkertaiselle määrälle!
Välittömästi, jos myöhästyn lääkkeen otosta alkavat oireet: kova vilu, epämääräinen paha olo, "levottomat jalat" jne...sietämätön olo, johon auttaa vain otettu annos. Jos olen myöhässä lääkkeen otossa, vaihdan retardin nopeavaikutteiseen, jotta pääsen pian eroon oireista. Vieroitusoireet liittyvät tuohon keskushermostoon vaikuttavaan Tramaliin, joka on kolmiolääke.

Tästä arsenaalista huolimatta (tässä on siis vain särkylääkitys, muita lääkkeitä on myös...) kipu on aika sietämätön. Itse asiassa proteesien laiton jälkeen tämä on pahin tilanne. Lonkkaproteesihan ei sinänsä särje tai satu, mutta kun siellä on jotain vialla, niin tilanne on toinen. Nyt on.