tiistai 22. tammikuuta 2013

Tietokonetomografia-tutkimus

Tänään kävin tietokonetomografia-tutkimuksessa. Lähetteen mukaan kuvattiin  vasen lonkka, eli se johon viimeksi laitettiin keinonivel. Tässä kuvauksessa pitäisi selvitä, onko proteesi kiinni vai irti.

Tuo laite on sellainen lieriö, jonka sisälle sinut laitetaan. Umpinaista siinä on vain ehkä noin 60 cm, joten siellä ei mitään pakokauhua pääse tulemaan.

Alla oleva kuva on otettu netistä, Tyksin laite lienee samantyyppinen. Ei ollut kameraa mukana ja kännykkä on niin uusi, etten osaa sillä ottaa kuvia.
Kuva napattu netistä

Yht'äkkiä muistin, että minullahan on kännykkä puserossa, apua! Sitten vaan toivoin, että "älä soi, älä soi...." Mutta sehän soi, just kun olin siellä lieriössä! Olenkin ajatellut, että joku telepatia siinä toimii, kun tutut soittaa - sen tietää jo etukäteen. Soittaja oli tyttäreni. Kysyin hoitajalta, että haittaako kännykkä tutkimustulosta, mutta sain vastaukseksi että ei haittaa. Ajatella! Silloin kun kännykät tulivat markkinoille, niitä ei saanut edes pitää päällä sairaalan tiloissa, kun haittaavat laitteita. Nyt sensijaan voi olla vaikka laitteessa mukana, eikä siitä ole mitään haittaa....

Tulokset tulevat kuulemma samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Minulle ei ole kuitenkaan sanottu, että miten saan ne kuulla: ehkä lääkäri soittaa, vai saanko ajan tohtorille? Toivottavasti ei kuitenkaan mene kovin kauan, haluaisin jo tietää, millainen on tulevaisuuteni!

Mervi

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Yksi ongelma ratkaistu?

Jokainen, joka on kyynärsauvojen kanssa kulkenut, tietää miten inhottavaa on se, että kepit kaatuilevat koko ajan. Vaikka miten yrittäisit asetella ne, niin vähän ajan päästä ne ovat liukuneet ja kuuluu kops kops ja taas saat voimistella nostaakseni ne ylös. Ärsyttävää! Sitä paitsi joskus tuntuu, että vielä enemmän kuin itseäni, tuo kopina ärsyttää muita huushollissa olevia.

Olen jo kauan etsinyt ongelmaan ratkaisua. Sairaalassa oli käytössä rautainen teline, johon kepit laitettiin ja se oli aikas hyvä, mutta tosi kallis ja sitä paitsi se olisi vain siinä yhdessä paikassa.

Kuva lainattu netistä
 Tällainen, vähän samantyylinen, löytyi netistä:

kuva lainattu netistä

Sitten kävin paikallisessa kirjastossa ja siellä oli hieno keksintö kepeille. Minulle kerrottiin, että kyseessä on atk-johdoille tarkoitettu juttu. Lähdin siis etsimään atk-tarvikeliikkeistä, mutta se ei tuottanut tulosta. Lopulta löysin kyllä tuollaisen johtopidikkeen, mutta siihen mahtui vain yksi keppi ja muu osa oli turhaa.







kuva lainattu netistä
Soitin kirjaston huoltomiehelle, joka siis oli nuo telineet keksinyt laittaa pöytään kiinni, ja sain tietää, että hän oli sen toisen irrottanut poistettavasta siivouskärrystä.

Nyt siis lähdin etsimään siivousvälineliikkeitä. Osuinkin loppujen lopuksi siivoustukkuun, josta minulle lähetettiin kaksi telinettä kokeiltavaksi.
kuva lainattu netistä
 Tuo ensimmäinen, missä on nuo punaiset "sarvet" ei ole oikein hyvä siinä mielessä, että siinä pitää aina nuo sarvet asetella oikeaan asentoon, ennenkuin kepin voi siihen lykätä. Tämä toinen sen sijaan vaikutti hyvältä:







kuva lainattu netistä
Nyt olen tilannut näitä moooonta kappaletta ja suunnitellut ne kiinnitettävksi joka paikkaan, missä suinkin keppejä yritän saada pysymään pystyssä:

- ruokapöydän ääreen
- tiskipöydän ääreen
- kodinhoitohuoneen lavuaarin viereen
- omaan työpöytääni
- työpaikalleni moneen paikkaan.

Nämä seuraavat kuvat ovat putiikista. Olen tämän ensimmäisen telineen itse omin kätösin kiinnittänyt kahdella ruuvilla tiskin päätyyn.




En ole vielä yrittänyt (tai siis miehelleni olen sen antanut tehtäväksi) kiinnittää telineen vain jollain vahvalla tarralla. Voisin kuvitella, että silläkin tuo pelittäisi, sillä kovinkaan voimakkaasti ei keppiä siitä tarvitse repiä, vain kevyt nykäisy.
 
Lyhyenkin kokeilun jälkeen voin suositella tätä!

Jos sinulla on sama ongelma ja haluat sen ratkaista, voin lähettää sinullekin tällaisen pikkuapulaisen. Saat sen hintaan 10 euroa + postikulut. Tuo ei paina juuri mitään, mutta ruuvit sinun pitää hommata itse.

Montako laitetaan tulemaan?
Mervi
p. 050-3283265
mervi.lamminen@uusikaupunki.fi