keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Tuomio loppuiäksi

Kävin 6.3. Tyksissä kuuntelemassa tietokonetomografian tulokset.

Ensin hyvä uutinen: keinonivel näyttää olevan hyvin kiinni, ei siis merkkejä irtautumisesta. Se, että acetabulum (klik) on puhki 2 cm:n alueelta, ei ollut mitään uutta, se on kuulemma jo pitkän aikaa ollut puhki. Koska minulla on synnynnäinen lonkkavika ja leikkauksia on monta takana, luusto on käynyt vähäiseksi eikä keinonivelelle ole enää kunnolla paikkaa, mihin kiinnittyä.

Sitten ne huonot - tosi huonot - uutiset: En tule koskaan enää kävelemään ilman kyynärsauvoja. Tuosta noin vaan lääkäri sen sanoi. Yhtäkkiä olikin tilanne muuttunut. Edellisellä kerralla vielä minulle kerrottiin, miten lihaksia on siirrelty, että voisin kävellä ilman ontumista. Nyt onkin niin, että en pysty kävelemään "koska siellä ei ole mitään lihasta tukemassa".

Lääkärin mukaan olen paras esimerkki siitä, miten huonosti näissä revisioleikkauksissa voi käydä. Mutta sitten hän alkoikin lohduttaa: "Pitää muistaa, ettei näissä operaatioissa ole sentään tullut tulehduksia. Saat olla iloinen, että on vielä jalka. Toisilta on jouduttu nivel poistamaan ja joiltakin ambutoimaan koko jalka!"

Todella, kylläpä minä saan olla iloinen!

Mervi

3 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

No ei ollut lohduttava lääkärissä käynti. No, se ainoa hyvä asia, että nyt tiedät tilanteen, ettei toivoa paremmasta ole. Ikävä uutinen.

kosotäti kirjoitti...

No voi ei, ja halaus siulle.
Lääkärit aina töksäyttää nuo ikävät asiat, puuttukohan heiltä koulutuksesta jotain olennaista (miten lohdutan potilasta kurssi)

Nyt sie tiiät mitä on, ja mennää eteenpäin.
Eihän nää kepit oo mitkään mukavat kaverit, aina tiellä, kaatuvat lattialle, liukkaat jne. Mutta myö tytöt ei anneta periksi, eihää. köpötellää kepeillämme:)))

Muute kun hieno nainen ei kiroile, eikä puhu rumia, niin miulla on Ketun vipit (V... kepit)

Fotaaja kirjoitti...

Eipä paljon muuta voi toivoa kuin että pysys sitte tilanne ennallaan. Liikutakyky säilyis eikä kipuja olis. Jaksamista