lauantai 14. tammikuuta 2012

Leikkaukseen valmistautumista osa1

HAMPAAT
Kävin perjantaina hammaslääkärissä, jossa otettiin röntgenkuva koko kalustosta. Ei ollut tulehduksia. Eikä löytynyt reikiäkään. Leikkausta varten vaaditaan hammaslääkärin todistus, että suu on kunnossa, eikä siinä suhteessa siis ole estettä leikkaukselle.

Tämä kuva ei ole minun suustani, vaan lainattu netistä
ALUSTAVA KÄYNTI TYKSISSÄ
Perjantain soitettiin aika Tyksiin. Maanantaina onkin ohjelmaa puoleen päivään, sillä ensin menen laboratorioon veri- ja virtsakokeita varten. Sitten seuraa röntgen. Tapaan myös sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja lääkärin.

Koska muisti on heikohkokoko, täytynee laittaa lapulle, mitä haluan kysyä.

APUVÄLINEET
Yksi osa valmistautumista oli käynti apuvälinelainaamossa. Hain pyörätuolin,  suihkutuolin, kumitulpat ja jääpiikit kyynärsauvoihin (sauvat minulla on jo käytössä) ja tilasin myös sairaalasängyn, joka tuodaan ennen leikkausta kotiin. Sänkyyn pitää itse hommata patja. Varmistin myös, että sängyssä on sähkökäyttöiset säädöt, eli voin itse säätää korkeutta ja molempia päätyjä ylös ja alas. Entuudestaan minulla on tuolia korottava tyyny, tarttumapihdit ja sukanvetolaite.

2 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

On kiva sitten seurata minkälaiset ohjeet saat liikkumiseen. Lähinaapurin mies leikattiin 4 pv. tammikuuta ja vajaa kolme viikkoa kun jo ajoi autolla. Huh, minun piti olla kaksi kuukautta ettei edses sanut autoon mennä saatikka ajaa. Kovin erilaisia eri lääkärit hoito-ohjeiksi antaa. Mimnulla oli hyvin tarkat ohjeet ja vasta kolmen kuukauden päästä sai jättää viimeisenkin kepin pois.

Mutta se on varmaa, jos leikkaus menee hyvin, kipu jää sinne leikkauspöydälle. minullakin niin pahaksi meni, että luunpäät kaivautuneet toisiinsa syvälle. Suoraan en ennen leikkausta päässyt ollenkaan ja sitten ikäänkuin kasvoin kun pääsin pystyyn leikkauksen jälkeen.

Onnea leikkaukseen!

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Kiitos viestistä! Kerron kyllä...onneksi itselläni on automaattivaihteinen auto, voin helpommin ajaa, varsinkin nyt kun vasen jalka leikataan. Se onkin kovin ikävää, kun on toisten avun ja kyydin varassa, kun on tottunut itse liikkumaan niinkuin tahtoo ja silloin kuin tahtoo...