tiistai 22. tammikuuta 2013

Tietokonetomografia-tutkimus

Tänään kävin tietokonetomografia-tutkimuksessa. Lähetteen mukaan kuvattiin  vasen lonkka, eli se johon viimeksi laitettiin keinonivel. Tässä kuvauksessa pitäisi selvitä, onko proteesi kiinni vai irti.

Tuo laite on sellainen lieriö, jonka sisälle sinut laitetaan. Umpinaista siinä on vain ehkä noin 60 cm, joten siellä ei mitään pakokauhua pääse tulemaan.

Alla oleva kuva on otettu netistä, Tyksin laite lienee samantyyppinen. Ei ollut kameraa mukana ja kännykkä on niin uusi, etten osaa sillä ottaa kuvia.
Kuva napattu netistä

Yht'äkkiä muistin, että minullahan on kännykkä puserossa, apua! Sitten vaan toivoin, että "älä soi, älä soi...." Mutta sehän soi, just kun olin siellä lieriössä! Olenkin ajatellut, että joku telepatia siinä toimii, kun tutut soittaa - sen tietää jo etukäteen. Soittaja oli tyttäreni. Kysyin hoitajalta, että haittaako kännykkä tutkimustulosta, mutta sain vastaukseksi että ei haittaa. Ajatella! Silloin kun kännykät tulivat markkinoille, niitä ei saanut edes pitää päällä sairaalan tiloissa, kun haittaavat laitteita. Nyt sensijaan voi olla vaikka laitteessa mukana, eikä siitä ole mitään haittaa....

Tulokset tulevat kuulemma samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Minulle ei ole kuitenkaan sanottu, että miten saan ne kuulla: ehkä lääkäri soittaa, vai saanko ajan tohtorille? Toivottavasti ei kuitenkaan mene kovin kauan, haluaisin jo tietää, millainen on tulevaisuuteni!

Mervi

1 kommentti:

mummeli kirjoitti...

On ne kummia laitteita. Tyytäreni pää kuvataan kerran vuodessa kun seurataan miten aivot reagoi kun hänellä on MS tauti, tähän asti uusilla lääkkeillä kaikki mennyt erittäin hyvin.
Saa nähdä, miten minun käy, nyt on tuo leikkaamaton lonkka alkanut kipuilemaan aikalailla, olin jo toivonut että pärjäisin sen kanssa ilman leikkausta.
Toivottavasti saat vastauksen että kiinni on, mutta ihmeen kipeä se on vieläkin joten se vähän on pelottavaa jos taas joudutaan uusinmta leikkaus tekemään.