sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Retard vai Rapid

Käytän säännöllisesti Voltaren-kipulääkettä. Tai sen halpisversiota Diclomex. Niinkuin olen jo aiemmin kirjoittanutkin, päivittäinen määrä useinkin ylittää sallitun annostuksen.

Viimeisen vuoden annostus on ollut 3 kertaa päivässä 75 mg Retardia.

Leikkauksen jälkeen ajattelin, että eikös lääkityksen määrää pitäisi voida vähentää. Voltaren pitäisi saada mahtumaan 150 mg:aan päivässä. Muistaakseni on niin, että Retardista (siis pitkävaikutteisesta) ei ole olemassa 50 mg:n tablettia. Näin ollen siirryin takaisin Rapid (nopeavaikutteinen) 50 mg ja sitä kolme kertaa päivässä.

Tuntuu paremmalta. Vai onko se vain harhaa, kun lääke alkaa vaikuttaa nopeammin? Nyt otan aamulääkkeet klo 6-7 ja iltalääkkeen klo 22 ja siinä välissä täydennystä klo 14-15. Tällä systeemillä saan pidettyä kivut kohtalaisina eikä maksimiannostusta tule ylitettyä.

Tänään on ollut päänsärkyä. Illalla kudoin sukkaa makuuasennossa, mikä rasittaa niskaa ja seurauksena on useinkin päänsärky. Nyt en voi ottaa enää Buranaa tai Ibusalia, sillä ne ovat samaa lajia kuin Voltaren. Otan siis Pandol-tyyppistä särkylääkettä. Se auttaa tai ei auta. Pitänee taas pitää pienet niska-hartiaseudun iltajumpat.

Tämän kipulääkityksen lisäksi arsenaaliini kuuluu Tramal, mutta siitä olenkin jo kertonut.

Minun onneni on vahva vatsa. Tuo määrä tulehduskipulääkettä ei läheskään kaikille sovi ja Voltaren on kuulemma vielä pahimmasta päästä mahaa ärsyttävä.

Ei kommentteja: