sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Liikkumisen apuvälineet

Kaatumisen jälkeen on tullut hiukan varovaisuutta kävelyyn. Huomaan, että aika helposti tasapaino heittää. Ei pitäisi ollenkaan katsella ympärilleen, kun kävelee. Portaissa kulkemiseen on keskityttävä tosi huolellisesti.

Eilen päätin lähteä käymään Tarjoustalossa. Siellä on pitkät käytävät kuljettavana ja kun oli mielessä vaatteiden sovitus, niin ajattelin siirtyä pyörätuoliin. Autosta kauppaan kuljin kyynärsauvojen avulla ja sitten siirryin kaupan pyörätuoliin, joka olikin oikein mainio. Uusi pyörätuoli on helppo kelata, äänetön ja kevyt.

Oli mukava kauppareissu. Ei ollut mitään kiirettä, sillä istuen jaksan vaikka kuinka kauan shoppailla. Jotta sain käsiini ylätangoilla olevia puseroita, piti välillä nousta seisomaan, mutta sehän ei ole minulle ongelma nyt, kun saan varata molemmille jaloille.

Ainut hankaluus oli se, että pyörätuoliin ei saanut kyynärsauvoja mukaan, vaan ne piti jättää eteiseen. Sovituskoppiin mennessä olisin kepit tarvinnut, mutta nyt siirryin mitenkuten koppiin istumaan. Onneksi siellä oli kunnon istuin.

Ostoskori oli vähän hankalasti selän takana, enemmän vammainen ei olisi yksin tainnut selvitä.

Seurailin ihmisten reaktioita, joita ei kyllä juurikaan näkynyt. Ei minuun kiinnitetty kummemmin huomiota. Pari tuttua tuli vastaan, mutta he olivat kuin eivät olisi tuolia nähneetkään. Ehkä ihmiset ajattelevat, että en itse halua siitä puhua, joten eivät ottaneet puheeksi. Saattaa olla parempi niin.

Minua tuoli ei häirinnyt, koska siitä oli niin suuri apu. Ainoastaan kassalla tuntui vähän typerältä, kun olen alempana kuin muut.

Luulenpa, että pidän pyörätuolin, vaikka kuntoutuisin käveleväksikin, sillä kivuttomuutta tuskin tulee koskaan. Varalta. Isoissa tapahtumissa, esimerkiksi messuilla tai isoissa ostoskeskuksissa sen kanssa on paljon kivuttomampaa liikkua.


2 kommenttia:

Koso-täti kirjoitti...

Tuo miten ihmiset kohtaavat meidät eri apuvälineillä liikkujat on mielenkiintoista. Todellakin katsotaan ohi, läpi, käännettän selkä, paetaan paikalta jne.
Tai sitten ollaan niin kuin ennenkin.

Välillä joudun käyttämään molmpia kyynäräsauvaoja, ja silloin muutun näkymättömäksi, ihmiset katselee pitkin seinä.

Kerran marketin kassalla sauvani tippuivat lattialle, ihmisiä oli edessäni ja takanani, kukaan ei auttanut, jouduin laskeutumaan polvilleni lattialle, ja sieltä sauvat kainalosa kampesi itseni kassapöytää apuna käyttäen ylös. Takanani ollut mies kehtasi sanoa " hyvinhän tuo onnistui" oli pakko todeta, "on tullut harjoteltua"

Mukavaa Juhannusta sinulle

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Tuo oli karmaiseva kokemus, huh huh! Mulla olis kyllä keittänyt tuossa kohtaa - varmaan olisin "laittanut" jonkun nostamaan! Samoin sinulle!