perjantai 22. helmikuuta 2013

Arthryl taitaa sittenkin tehota

Lääkearsenaalini on aika iso, roppia on moneen "lähtöön". Joskus tuntuu, että sivuoireet ylittää hyödyt...noeikainysentään! Hetken päästä lääkkeenotosta alkaa suuta kuivaa, siitä vielä vähän ajan päästä tulee kova hiki, aina väsyttää, vieroitusoireet tulee illalla, jos on unohtanut ottaa jne...Eikä aivan mitätön ole rahallinenkaan puoli, vaikkei minun lääkemenoni huimat ole. Ei ole koskaan tullut vielä lääkekatto vastaan.

Jokin aika sitten päätin, että jätän Arthrylin pois. Olin lukenut amerikkalaisesta tutkimuksesta, jossa todettiin, että lääke on aivan turha, mutta että sen käyttö ei ole myöskään haitallista. Olen nyt ollut ehkäpä joulusta asti ilman Arthryliä. Nyt alkaa näkyä - tai siis tuntua - oireet. Leikkaamaton polveni on aikas kipeä. Ei toki aina, mutta rasituksesta tai esim. väärästä nukkuma-asennosta. Siinä on ollut jo 10 vuotta sitten selvä nivelrikko.

En ole selvillä lääkkeiden vaikuttamisprosessista. Joskus kuuntelin siitä lääkärin luennon ja oli kyllä mielenkiintoista kuunneltavaa. Miten se voidaan määrittää, että Arthryl vaikuttaa juuri polvessa? Miksi ei muissa rikkoisissa nivelissä? Mutta näin se ilmeisesti vain on. Monet ovat kertoneet, että ovat saaneet Arthrylistä avun juuri polven vaivoihin.

Kun kerran poisjättäminen aiheutti oireiden pahenemisen niin tottakai otin Arthrylin uudelleen dosettiin.  Niin, ja nyt nostin annostuksen lääkärin alunperin määräämälle tasolle. Aiemmin otin vain illalla yhden tabletin, nyt otan aamuin illoin. Saa nähdä, miten kauan kestää, että alkaa vaikuttaa?

3 kommenttia:

mummeli kirjoitti...

Arthyl on lääke että toinen saa siitä avun ja sitten taas ei vaikuta mitään. Kuulun niihin joille ei siitä apua ollut. Kauan sitä söin mutta sitten lopetettiin kun ei vastyetta ollut.

kosotäti kirjoitti...

Miulle tuo ei vaikuttanut mitään,ja ainasitä vaan tuputetaan, "kun se on niin hyvä". on kenelle on.
Nytiloitsen kipulaastarista, kohta viikko ilman kipuja, ihanaa.

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Näin se varmaan on ja samahan se on kaikkien lääkkeitten kanssa - ei toimi sama lääke kaikille edes samaan vaivaan. Kosotäti, mites tuota kipulaastaria mahtaa saada, onko se joku morfiinijohdannainen, että vaan ihan tosi kovaan kipuun?